hu
en
Csatlakozók száma:1134
Rólunk Kampányaink Szolgáltatások OPEN
Survey
OPEN
Backstage
OPEN
Conference
Támogató
Kör
Kiadványok
Csatlakozók száma:1134

Szolgáltatások

Kutatások bizonyítják, hogy a nyitott vállalati kultúra fokozza a teljesítményt, sikeresebbé teheti a szervezeteket, és ilyen helyeken a munkavállalók is boldogabbak. 

A Nyitottak vagyunk és a Gemius közös 2014-es felmérése alapján a 18 év feletti munkavállalók 83 százaléka választana olyan munkahelyet, ahol nincs negatív diszkrimináció. Nemzetközi kutatások is azt igazolják, hogy a sokszínűséget és elfogadást támogató cégek jobban teljesítenek pénzügyileg, ráadásul az alkalmazottak is elégedettebbek. A nyitott cégeknek könnyebben megy a munkaerő toborzás és megtartás, hatékonyabban mérik fel a célcsoportokat, ráadásul innovatívabbak is. Nyitottnak lenni tehát nem csak helyes, hanem meg is éri. 

A Nyitottak vagyunk számos szolgáltatást kínál azért, hogy segítséget nyújtson a cégek számára a sokszínűség és elfogadás fejlesztése terén. A szolgáltatásaink a cégvezetők és a munkavállalók számára nem csak értékes tartalmakat és szakértelmet kínálnak, hanem lehetőséget is teremtenek, hogy hasonló nyitott gondolkodású vezetőkkel találkozzanak a Nyitottak vagyunk közösségében és azon túl.

Támogató Kör

A Támogató Kör a Nyitottak vagyunk éves szponzoraiból, valamint azokból a nagy- és kisvállalatokból áll, amelyek igényelték a Támogató Tagságot.

A Támogató Kört olyan szervezetek számára hoztuk létre, akik szeretnének aktívabban is hozzájárulni a Nyitottak vagyunk küldetéséhez. A Nyitottak vagyunk küldetése, hogy megmutassa milliók számára, hogy a nyitottság érték a szervezetek számára. Segítséget nyújtunk cégeknek és munkavállalóknak, hogy megtapasztalják és megismerjék, és másoknak is megmutassák az elfogadásban rejlő előnyöket. Ahhoz, hogy a cégek támogatni tudjanak a küldetésünk elérésében, létrehoztuk a Támogató Kört. A Támogató Kör a Nyitottak vagyunk éves szponzoraiból és azokból a cégekből áll, amelyek igényelték a Támogató Tagságot. A további előnyök közé tartoznak, hogy elsőként kaphatnak meghívást a Nyitott Kampányokba és az OPEN Backstage rendezvényekre, valamint kedvezményekben részesülnek a szolgáltatásainkból.

Miért éri meg csatlakozni?
greenNew_circle_above_grey

Megoszthatod az ötleteidet, és együtt dolgozhatsz hasonlóan nyitott gondolkodású szervezetekkel

greenNew_circle_above_grey

Segíthetsz hozzájárulni a Nyitottak vagyunk küldetéséhez

greenNew_circle_above_grey

Részt vehetsz az OPEN Backstage rendezvényeken

greenNew_circle_above_grey

Hozzáférést kaphatsz különféle sokszínűségről szóló tartalmakhoz, például előadások és rendezvények formájában

greenNew_circle_above_grey

További előnyöket élvezhetsz, például kiemelten jelenik meg a márkád logója a Nyitottak vagyunk weboldalán, és kedvezményes tagsági áron vásárolhatsz OPEN Conference belépőjegyeket

Két Lépés Cégeknek

Az elmúlt két évben a magyar munkavállalók 60%-a tapasztalt valamilyen előrelépést a nemek közötti egyenlő lehetőségek terén, de még többet várnak. 

Az országos reprezentatív felmérésünkre támaszkodva, 2018-ban elindítottuk a Két Lépés Cégeknek programot azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsunk a cégek számára a nemek közötti egyenlő lehetőségek megteremtésében. Szerintünk az első lépés megtudni, hogy hol tartunk most. Partnerünkkel, a Gemius Magyarországgal segítünk felmérni a cégeket.

A „Két Lépés Cégeknek” programmal olyan eszközöket kínálunk a szervezetek számára, amelyek segítenek egy adatközpontú megközelítés kialakításában azért, hogy a munkahelyen biztosított legyen, hogy a nők és a férfiak ugyanolyan lehetőségekhez jussanak. Emellett létrehoztunk egy szintén adatközpontú tanúsítási programot a munkaadók eredményeinek elismerésére. 

A program neve Két Lépés, mivel a Nyitottak vagyunk és a Gemius 2018-as kutatása szerint a nők és férfiak 63-63%-a szerint a nőknek és a férfiaknak együtt kell tenniük azért, hogy a nők és a férfiak ugyanolyan lehetőségekhez jussanak a munkahelyen. 

Miért érdemes csatlakozni a Két Lépés Cégeknek programhoz?
greenNew_circle_above

Mérd fel a saját teljesítményedet az országos átlaghoz képest

greenNew_circle_above

Kapj egy speciális tanúsítványt – Bronz, Ezüst, Arany vagy Gyémánt fokozat, ami reprezentálja, hogy mennyire vannak egyensúlyban a nők és férfiak lehetőségei a munkahelyeden

greenNew_circle_above

Tegyél szert cselekvés központú szakértelemre, amivel elérheted, hogy ugyanolyan lehetőségekhez jussanak a nők és a férifak

greenNew_circle_above

Ösztönözz pozitív változást a munkahelyeden belül

greenNew_circle_above

Tedd vonzóbbá a munkahelyedet a jelenlegi és jövőbeli munkavállalók számára

OPEN Conference

Az OPEN Conference egy nemzetközi, a szervezetek  sokszínűségéről szóló konferencia cégvezetők és vállalati döntéshozók számára Közép-Európa szívében. A cél az, hogy közösséget teremtsen olyan nyitott gondolkodású cégvezetők és szakemberek számára, akik szeretnének többet is tenni a sokszínűségért és a nyitott vállalati kultúráért. A rendezvényen többek között inspirációt, adatot, szakértelmet és kapcsolatokat kínálunk, melyek segítenek lépéseket tenni a pozitív változásokért. 

A cégvezetők, HR, marketing és kommunikációs döntéshozók számára létrehozott 2 napos rendezvényen neves előadók és véleményvezérek beszélnek és mutatnak be megoldásokat az éppen aktuális kihívásokra. 

Vezető cégek képviselői voltak az előadók között, például: Jonathan McBride (BlackRock), Nidhi Singh (Microsoft); Laszlo Bock (Google) és Claire Harvey (Diversity Role Models).

2019-ben több mint 200 résztvevő érkezett több mint 10 országból! Kiemelt előadók: Anke den Ouden (Microsoft), Kevin A. Murray (Citi), Judit Szűcs (Coca-Cola Magyarország), Olga Kozierowska (Success Written in Lipstick Foundation) és sokan mások!
Az első OPEN Spotlight Award jelöltjeit és nyerteseit itt nézheted meg. 

Miért éri meg részt venni az OPEN Conference-en?
greenNew_circle_above_grey

Ismerkedj meg CEO, CMO, HR, és kommunikációs vezetőkkel, a cégeken belüli támogatói csoportok tagjaival, és másokkal a világ minden tájáról!

greenNew_circle_above_grey

Tudj meg többet olyan fontos témákról, mint például az LMBTQ+ elfogadás, a nemek közötti esélyegyenlőség, vagy a romák, valamint a fogyatékkal élők elfogadása a munkahelyen

greenNew_circle_above_grey

Vegyél részt workshopokon, és találd meg a számodra testre szabott megoldásokat

greenNew_circle_above_grey

Tudj meg többet a sokszínűség és az elfogadás üzleti oldaláról

greenNew_circle_above_grey

2018-ben elindítottuk a gyermekmegőrzési szolgáltatást, így a dolgozó anyák és apák is el tudnak jönni

Nyitottak vagyunk előadók

OPEN Talks

Előadásokat és workshopokat kínálunk különféle, a sokszínűséget érintő témákban. Örömmel ajánljuk fel a Nyitottak vagyunk csapatának szakértelmét, valamint hozzáférést is biztosítunk egyébként csak limitáltan elérhető előadókhoz. A Nyitottak vagyunk partnerei köréből számos előadót, szakértőt, művészt, szervezetet tudunk ajánlani azoknak a cégeknek, szervezeteknek, melyek akár egy rövidebb programra, akár egy programsorozatra keresnek a nyitottság bármely aspektusához kapcsolódó tartalmat. Előadások, workshopok, de akár improvizációs színházi programok testreszabott és tematikus összeállításában, a szervezet szükségleteinek felmérésében, és az előadók felkészítésében is segítjük a megrendelőinket.

greenNew_circle_above

Sokszínűség branding

Építsd be a sokszínűséget a márkakommuni-kációdba, és alakíts ki sokszínű  csapatokat a teljesítmény növelés érdekében

greenNew_circle_above

Sokszínűségi toborzás

Hatékony toborzási stratégiák, alakíts ki egy inkluzív toborzási folyamatot, hogy sokszínűbb munkavállalókat tudj felvenni

greenNew_circle_above

A munka jövője

a nyitott munkahelyi kultúra elengedhetetlen a jövő sikeres cégeinek. Hogyan érjük el?

Nyitottak vagyunk előadók
Melinda_Speaker

Miklós Melinda
Ügyvezető – Nyitottak vagyunk

Melinda a Nyitottak vagyunk ügyvezetője és alapító tagja. Korábban a Google magyarországi sajtóirodáját vezette. Melindának mesterdiplomája van közgazdaságtanból, kommunikációból és pszichológiából. Az Aspen Intézet Fiatal Vezető programjának tagja. Melinda folyékonyan beszél angolul és magyarul, számos előadást tartott már hazai és külföldi konferenciákon és vállalati rendezvényeken, például az EBRD varsói gender equality konferenciáján, a Stretch nemzetközi vezetői konferencián, de részt vett a BrainBaron is. Melinda megkapta a Glamour Women of the Year Award “Hősnő” díját 2019-ben a Nyitottak vagyunkkal végzett munkájáért.
Multidiszciplináris megközelítéssel és tudással viszonyul a sokszínűségről és elfogadásról szóló kérdésekhez, és szeretne egy nyitottabb világot látni.

Judit_Speaker

Radnai-Tóth Judit
Employer Branding Strategist, az OPEN Conference tartalmi vezetője

Munkáltatói branding és munkavállalói tapasztalatok tanácsadó kiemelt tapasztalatokkal a vállalati és startup szférában. Judit tisztában van azzal, hogyan érhetünk el fejlődést egy jól felépített munkáltatói branding stratégián keresztül.
Tanácsadóként szakmai segítséget nyújt cégek számára az optimális toborzási stratégiák felépítésében. A szabadidejében önkéntesként támogatja a sokszínűséget és a nők helyzetét a technológiában segítő kezdeményezéseket.

Előadók, akikkel együtt dolgozunk

Bethlenfalvy Ádám
Tréner, Színész-Drámatanár

Bethlenfalvy Ádám tréner, színész-drámatanár, 1998-2012 között a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ tagja, két évig az angliai Big Brum TIE Co. színházi nevelési társulat drámatanára. Az Örkény Színház közösségi és ifjúsági programjának állandó munkatársa. Drámapedagógiai témájú PhD-ját a Birmingham City University-n végezte. Jelenleg a Károli Gáspár Egyetem tanára. Rendszeresen dolgozik szervezetek számára létrehozott, személyre szabott drámás tréningek kidolgozásán és levezetésén.

Veronika_Speaker

Hermann Veronika
Irodalomtörténész, kultúrakutató, az ELTE

Hermann Veronika irodalomtörténész, kultúrakutató, az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék adjunktusa.  2015-ben szerzett doktori fokozatot az ELTE Irodalomtudományi Doktori Iskolában. Elsődleges kutatási területei az identitáselméletek, a hidegháború és a popkultúra viszonya, amelybe beletartozik a részvételiség és interakció kutatása is.  Rendszeresen tart előadásokat a populáris kultúra és a társadalmilag sérülékeny csoportok kapcsolatáról, a Nyitottak Vagyunk csapatával is így került kapcsolatba. A Balkon Kortárs Művészeti Folyóirat és a Médiakutató szerkesztőbizottsági tagja. 2020-ban jelent meg első könyve Helyettem a nyelv. Identitáspolitikák az irodalomban címmel.

Beata_Speaker

Prof. Nagy Beáta
Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Szociológia Intézetének alkalmazottja, ahol a Társadalmi Nem- és Kultúrakutató Központ társigazgatója is

Prof. Nagy Beáta a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Szociológia Intézetének alkalmazottja, ahol a Társadalmi Nem- és Kultúrakutató Központ társigazgatója is. 2015-ben Beáta megjelentette a könyvét a nők alulreprezentáltságáról az IT és technológiai szektorban (Háttérben. Kísérlet egy szervezeti nemi rend feltárására, Budapest, L’Harmattan). Angolul és magyarul is publikál különféle folyóiratokban, például a Gender és Management; Gender, Work and Organization kiadványban. Egy korábbi kutatásában a munka és magánélet egyensúllyal foglalkozott, kiemelt figyelemmel a szülők és tinédzser gyermekek kapcsolatára és a mobileszközökre. Tavaly részt vett egy japán-magyar összehasonlító kutatásban a womenomics területén. Nemrég társszerkesztője volt az Intersections. East European Journal of Society and Politics, valamint a European Management Review kiadványoknak. Választott testületi tag a European Consortium for Sociological Research (ECSR) nevű szervezetben, valamint az ELTE habilitációs bizottságának tagja is. 2017-ben megkapta az OTDT Mestertanár Aranyérem kitüntetést. 2018-ban pedig megkapta a Kiváló Mentor Díjat. 

Andrew_Speaker

Andrew Hefler
Grund Essentials

Andrew Hefler 17 éve tervez improvizációs technikákon alapuló képzést. Rendező, tréner, közel harminc éve dolgozik színházban, zenéken, filmben és a televízióban.

 

Declan_Speaker

Declan Hannigan
Grund Essentials

Declan Hannigan 12 éve dolgozik az alkalmazott improvizáció területén, és nemzetközi szinten működik együtt blue chip cégekkel a régióban és azon túl is. Színészként látható az összes streaming platformon többek között Charlize Theronnal és Jared Harris-szel.

Grund Essentials 

Az alkalmazott improvizáció a színházi improvizáció alapelveit használja, és helyezi át azokat üzleti kontextusba, hogy segítse az embereket hatékonyabb vezetőkké, méltányos csapattagokká és boldogabbá válni. Hiszünk benne, hogy a gyakorlatban megalapozott módszer alkalmazásával az emberek fejlődnek. A résztvevők olyan gyakorlati eszközkészletet hoznak magukkal, amelyet sokféle környezetben használhatnak. A színpadot azáltal éljük túl, hogy rugalmasak, alkalmazkodó képesek, érdeklődőek, nyitottak, kommunikatívak és nyitottak vagyunk az innovációra. Ezek olyan készségek, amelyeket szeretünk átadni másoknak.

OPEN Consulting

A Nyitottak vagyunk tanácsadói szolgáltatást kínál vállalatok számára a sokszínűséghez és elfogadáshoz tartozó kihívások és feladatok terén. 

HR feladatokhoz kapcsolódó kihívások esetében design sprint metodológiával segítünk a probléma feltárásában, és konkrét cselekvési tervek megfogalmazásában.

Belső és külső kommunikációs feladatok, kampányok során a Nyitottak vagyunk csapatának több mint 10 éves szakmai tapasztalata segít abban, hogy az érzékeny üzenetek megfogalmazása, és a kampányok kivitelezése is biztosan a szándékoltaknak megfelelően történjen.