Gyakran Ismételt Kérdések

1. Mit kell tudnom a Nyitottak vagyunkról?

A Nyitottak vagyunk egy magyarországi nonprofit szervezet, amelyet a Google, az espell és a Prezi alapított, és a sokszínűség és elfogadás területén dolgozik. Ha többet is szeretnél megtudni a munkáinkról, akkor látogass el a nyitottakvagyunk.hu weboldalra. 

2. Milyen típusú történeteket keresünk?

Inspiráló történeteket várunk olyan emberektől, akik nem mindig láthatóak, és nincs hozzáférésük platformokhoz az identitásuk következtében, illetve hátrány éri őket nemi vagy etnikai hovatartozás, szexuális orientáció, rassz, vallás, fogyatékosság stb. miatt. Olyan emberek történeteit várjuk, akik példát mutatnak a közösségeikben, sikerült legyőzniük az akadályokat, és elértek valamit a hátterük ellenére vagy éppen amiatt. Olyan „lehetőségmodelleket” keresünk, akik másokat is inspirálhatnak és bátoríthatnak a fejlődésre a munkahelyen és azon túl, és a teljesítményüket nem mindig ismerik el.

3. Mit tekint sikernek a Nyitottak vagyunk?

A siker egy rendkívül szubjektív kategória, ami sok mindent takarhat, és gyakran eltér attól, amit a többségi társadalom akként határoz meg és értékel. A kisebbségi hátterű és hátrányos helyzetű emberek esetében pedig különösen fontos figyelembe venni azokat a rajtuk kívül álló tényezőket és hátrányokat, amelyek a rendszer szintű egyenlőtlenségekből fakadnak. Egy transznemű, roma vagy fogyatékkal élő ember esetében sikernek számíthat akár csak egy érettségi, a náluk kiszolgáltatottabbak támogatása vagy bármi, ami a saját körülményeik viszonylatában igazi kihívást jelent. Tisztában vagyunk azzal, hogy a startvonal nem mindenkinek ugyanott kezdődik, és nem mindenkinek ugyanazt a magasságot kell megugrania, ezért azt szeretnénk megmutatni, hogy valaki hova jutott az általa megélt hátrányok valóságában. 

4. Kik vehetnek részt a kampányban?

Olyan emberek, akik valamilyen kisebbségi csoporthoz tartoznak vagy sokszínű háttérrel rendelkeznek, például az LMBTQ+ és roma közösség tagjai, fogyatékkal élők stb. A részvételi korhatár 18 év.

5. Hogyan vehetek részt a kampányban magánszemélyként?

A jelentkezéshez ki kell tölteni a weboldalon található kérdőívet a valóságnak megfelelő adatokkal, fotóval és a történeteddel. Amint véglegesítetted a nevezést, értesítünk arról, hogy beválogattunk-e a kampányba vagy sem. Szükség esetén felvehetjük veled a kapcsolatot további információkért. 

6. Hogyan csatlakozhatok szervezetként/cégként?

Kizárólag a Nyitottak vagyunk közösségénk tagjai csatlakozhatnak a kampányhoz. Amennyiben még nem csatlakoztál a Nyitottak vagyunk közösségéhez, akkor megteheted a weboldalunkon. A csatlakozás teljesen díjmentes. 

A cégek választhatnak:

  • 1-es szint: Megoszthatják a kampányvideót a közösségi oldalaikon egy személyes poszttal a részvételről. Ezt követően megoszthatják a kampányanyagokat a munkatársaikkal, hogy ők is részt vegyenek a kezdeményezésben a weboldalunkon keresztül.
  • 2-es szint: Gyűjthetik a történeteket szervezeten belül, amit egy template-anyag létrehozásával támogatunk. Egy olyan céges kampánycsomagot hozunk létre, amelyet a saját történeteik gyűjtésében használhatnak. A cégek felvehetik velünk a kapcsolatot további kiegészítő szolgáltatások igénylése céljából, például tanácsadás, OPEN Talks stb.


Írj nekünk a campaigns@weareopen.hu email címen, ha bármilyen kérdésed van

7. Nevezhetem a barátaimat/munkatársaimat/csapattársaimat stb.?

Közvetlenül nem lehet másokat nevezni, ha viszont úgy érzed, hogy van a kapcsolati hálódban olyan, akinek van egy inspiráló története, akkor elküldheted neki a kampány weboldalát és a részleteket ajánlásként.

8. Mi a kampány küldetése?

A kampány teljes üzenetét és a részleteket megtalálod a kampány nyitóoldalán.

9. Mi történik a nevezést követően?

A csapatunk gondosan megvizsgálja az összes beküldött anyagot, és amennyiben minden feltételnek megfelelnek, akkor értesítünk az elbírálás eredményéről. Pozitív elbírálást követően a történeted felkerül a weboldalunkra és a közösségimédia-csatornáinkra. 

Amennyiben nem válogatjuk be a történetedet valamilyen okból, azt is tudatjuk veled.  

10.Miért nem került be a történetem?

Előfordulhat, hogy a nevezés nem felelt meg a követelményeknek, és mivel a kampánynak megvannak a határai, nem feltétlenül van lehetőségünk minden történet megosztására. 

11. Miért kell megosztanom fotót?

Fontosnak tartjuk, hogy inspiráljuk és bátorítsuk egymást autentikus történetekkel olyan emberektől, akik hajlandóak kiállni az arcukkal „lehetőségmodellként”. 

12. Mennyi ideig lesz látható a történetem?

A történeteket megtartjuk a weboldalunkon, azonban a résztvevők bármilyen okból kifolyólag igényelhetik azok eltávolítását. 
Kattints ide az adatvédelmi szabályokért

13. Hol fog megjelenni a történetem és a fotóm?

A történeteket a weboldalunkon, valamint a közösségimédia-csatornáinkon (Facebook, Instagram, LinkedIn) jelentetjük meg.

A kampány szervezője

Kreatív partner

Publicis Hungary Logo

Kommunikációs partner

Szponzoraink

Alapítók

Arany szponzorok

Ezüst szponzorok