hu
en
Joined the Community:1089
Rólunk Kampányaink Szolgáltatások OPEN
Backstage
OPEN
Conference
Támogató
Kör
A közösség
tagjai
Kiadványok
Joined the Community:1089

OPEN Backstage

Bepillantottál valaha a kulisszák mögé? Ne maradj le a város legújabb eseményéről: az OPEN Backstage-et 2019-ben alapítottuk, hogy összehozzuk a Nyitottak vagyunk közösségét különféle, a nyitottság aspektusait megmutató elgondolkodtató, és inspiráló infotainment programokkal. A rendezvénysorozat nem csak a kultúráról szól, hanem olyan fontos témákról beszélgetünk, mint például a nemek közötti esélyegyenlőség, az LMBTQ+ emberek elfogadása, a fogyatékkal élők helyzete vagy a roma származású emberek elfogadása. A rendezvényeken láthatunk színházi előadásokat, filmvetítéseket, ismeretterjesztő előadásokat és rengeteg más színes programot is. Emellett pedig lehetőséget kínálunk a kapcsolatteremtésre is! 

Az OPEN Backstage keretein belül rendezünk senior vezetői eseményeket is, ahol többek között a nyitott vállalati kultúra aktuális kihívásairól beszélgetünk. 

Az OPEN Backstage rendezvényeken találkozhatnak a Támogató Kör tagjai. Alkalomtól függően megnyílhat a részvételi lehetőség a szélesebb közönség, a Nyitottak vagyunk barátai számára is. Mivel a férőhelyek 90%-át Támogató Kör tagjai számára tartjuk fenn, tudj meg többet a csatlakozás lehetőségeiről, hogy egészen biztosan ne maradjatok le a munkatársaiddal. 

A Nyitottak vagyunk éves szponzorai automatikusan a Kör tagjává válnak, egyéb cégek pedig igényelhetik a tagságot. Ha szeretnél csatlakozni, kérjük kövesd az alábbi linket!

OPEN Backstage - S02

S02E2: Mit tehet a munkaadó? Beszámoló a COVID-19 hatásáról a nők, LMBTQ+, roma és fogyatékkal élő emberek helyzetére

Ez alkalommal a „Mit tehet a munkaadó? Beszámoló a COVID-19 hatásáról a nők, LMBTQ+, roma és fogyatékkal élő emberek helyzetére” című beszámolót mutatjuk be partnereinkkel közösen május 26-án reggel 9 órakor a Zoom alkalmazás segítségével.

A beszélgetés résztvevői: Kappel Katalin (Salva Vita Alapítvány), Miklós Melinda (Nyitottak vagyunk), Sándor Bea (Háttér Társaság), Tujner Fanni (Bagázs Egyesület) és Zorigt Burtejin (Amnesty International Magyarország).

Korábbi OPEN Backstage rendezvények

S02E01: Vezetői kiadás

Az OPEN Backstage második évadát egy speciális vezetői rendezvénnyel nyitottuk meg a Támogató Kör tagjai számára. Ezt a meghívásos rendezvényt a Google budapesti irodájában tartottuk meg, ahol a 2019-es eredményekről és a 2020-as terveinkről beszélgettünk. 

S01E08: OPEN Spotlight!

Az OPEN Backstage 8. alkalmára az OPEN Conference első napjának előadásai után került sor. Ez egy igazán különleges kiadás volt, hiszen az OPEN történetében először adtuk át az OPEN Spotlight Award díjakat, rögtön több kategóriában. Emellett pedig ezen a rendezvényen mutattuk be a Nyitottak vagyunk és az ELLE Magyarország ‘Közös Ügy’ a nők és férfiak egyenlő lehetőségeiről szóló országos kampányát. Az ELLE decemberi számát, amiben megjelent a cégvezetők fotója és közös nyilatkozata, Miklós Melinda a Nyitottak vagyunk ügyvezetője és Liptai Lívia, az ELLE Magyarország főszerkesztője mutatta be. 
Az estet a Grund Színház improvizációs előadásai tették igazán különlegessé.

S01E07: Roma elfogadás és reprezentáció

Az OPEN Backstage 7. alkalmát a roma reprezentációnak szenteltük. A programnak a Nyitottak vagyunk egyik társalapítója, a Prezi adott otthont a budapesti irodájában. Ezúttal a Nyitottak vagyunk közössége egy lenyűgöző és gondolatébresztő előadást láthatott a Tudás Hatalom T6 roma fiatalokból álló társulat előadásában “Cigány Magyar” címmel. A különleges előadást egy kerekasztal beszélgetés követett a meghívott vendégekkel: Farkas Franciska színésznő, Horváth Kristóf színész/rendező, Császi Ádám rendező és Dr. Bogdán Mária médiakutató. Az est moderátora a Nyitottak vagyunk ügyvezetője, Miklós Melinda volt.

S01E06: Executive rendezvény

2019-ben második alkalommal rendeztük meg az executive rendezvényt a szinte kezdetektől Nyitottak vagyunk taggal, a Szigettel, a Sziget fesztiválon. a Nyitottak vagyunk Támogató Kör tagjainak egy különleges program keretein belül a Sziget sokszínűségét mutattuk be a Sziget vezérigazgatójának és programigazgatójának segítségével.

Az együttműködés részeként a Nyitottak vagyunk logója több színpadon is megjelent. 2019-ben különleges molinókat is terveztünk, melyek megjelentek a Sziget fesztivál különböző helyszínein, így több tízezer fesztiválozót értünk el a nyitottságról és sokszínűségről szóló üzeneteinkkel. 

Köszönjük a lehetőséget a Sziget fesztiválnak! 

S01E05: A fogyatékkal élő emberek elfogadása

Az OPEN Backstage ötödik kiadása a testi és mentális fogyatékkal élők láthatóságáról szólt a mindennapi életben, a virtuális és fizikai térben a reprezentáción túl. Az est házigazádja a Nyitottak vagyunk arany támogatója, az Eaton Enterprises volt. 

Az est folyamán Winkler Nóra és Topor Tünde tartott exkluzív előadást a fogyatékkal élők ábrázolásáról a képzőművészetben.

Ezt követően többek között olyan témákat boncolgattunk, mint hogy a fogyatékkal élők miért kevésbé láthatóak a médiában, kultúrában, tudományban és a mindennapi élet egyéb területein is. Az est különleges vendégei: Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője, Fenyvesi Zoltán sportoló és amatőr színész, Winkler Nóra művészeti tanácsadó és Somogyi Krisztina környezetpszichológus.

S01E04: Pre-Pride különleges kiadás

A Pride előtti héten rendhagyó OPEN Backstage eseményt szerveztünk izgalmas beszélgetésekkel az LMBTQ+ emberek elfogadásáról. Ez alkalommal a Société Budapest volt a partnerünk a lenyűgöző helyszínnel, amit biztosítottak számunkra. Belenéztünk a tükörbe, és két oldalról közelítettük meg a témát: egyrészt megnéztük, hogy mit tehetnek a cégek az LMBTQ+ emberek elfogadásáért, másrészt megnéztük, hogy miért fontos a reprezentáció az önkifejezéstől a divatig. Ez alkalommal dresscode is volt: a vendégek a Pride zászló színeibe öltöztek! 

Az est különleges vendégei: Oltai Kata művészettörténész és kurátor, Batai Gergő aka Geri Glam makeup és drag artist, Magyar Eszter makeup artist valamint Kiss Tibor divattervező, a Je suis belle társalapítója. Oltai Kata felvezetésként egy izgalmas előadással készült az LMBTQ+ identitás reprezentációiról a művészet és kultúra terén. Az estet a Nyitottak vagyunk ügyvezetője, Miklós Melinda moderálta. Az est végén italokkal és zenével ünnepeltünk, végül pedig a Société homlokzata Mátrai Erik képzőművész szivárványos fényinstallációjával ragyogott fel

S01E03: Hol a helyed? Nők a popkultúrában

Mit is jelent a női látásmód: hogyan látják a nők a világot a kamera mögött? Az OPEN Backstage harmadik kiadása a nők reprezentációjáról szólt a popkultúrában és vizuális kultúrában. Az est során számos izgalmas példával találkozhattak a résztvevők arról, hogy a művészet és a popkultúra hogyan teheti próbára a nemi sztereotípiákat. Interaktív kerekasztal beszélgetést tartottunk a vendégeinkkel: Hermann Veronika egyetemi adjunktus, Szombat Éva fotográfus és Döbrösi Laura színésznő részvételével. A beszélgetést Miklós Melinda, a Nyitottak vagyunk ügyvezetője moderálta.

S01E02: Rejtett történetek?

Ez a kiadás az LMBTQ+ reprezentációról szólt a kultúra területén a színháztól az irodalomig. Az est meghívott vendégei: Székely Kriszta rendező, Nádasdy Ádám költő, műfordító, és Veiszer Alinda televíziós újságíró. Sokan emlékezhetnek Krisztára és Ádámra az előző évek Budapest Pride rendezvényeiről is, ahol nyitóbeszédeket tartottak. A beszélgetést követően egy különleges improvizációs előadást nézhettek meg a vendégek a Grund Színház előadásában “Hazaviszlek” címmel. Az előadás egy azonos nemű pár tapasztalatait dolgozta fel az első randin. 

Ez alkalommal az OPEN Backstage-nek a Saatchi & Saatchi adott otthont.

S01E01: Egy nap

Az OPEN Backstage legelső rendezvényén a nagysikerű magyar filmet, az “Egy nap”-ot vetítettük. A filmvetítést követően a film rendezőjével, Szilágyi Zsófiával beszélgettek a meghívott vendégek: Szél Dávid pszichológus és az Apapara blog szerzője és Maróy Krisztina, a Glamour Magyarország főszerkesztője. A beszélgetés témája a családi élet és a munkahelyi közötti egyensúly volt magyar viszonylatban és azon túl is. 

Az OPEN Backstage S01E01 házigazdája a HPS volt a fantasztikus HPS Kult Szalonban.