WeAreOpen -
Youtube Playlist

2018-ban elindítottuk a hosszú távú, Két Lépés nevű programunkat, mert abban hiszünk mi is, és a magyarországi női és férfi munkavállalók 63-63%-a is, hogy közösen kell tennünk nőkként és férfiakként azért, hogy ugyanolyan lehetőségekhez jussanak a nők és férfiak a munkahelyeken.

Számos cég is osztja ezt a véleményt: éppen ezért a Nyitottak vagyunk az ELLE magazinnal közösen elindította a Közös ügy kampányt, melyben női és férfi vezetők együtt állnak ki azért, hogy ugyanolyan lehetőségekhez jussanak a nők és a férfiak a munkahelyeken.
A kampány támogatója a Coca-Cola HBC Magyarország.

Untitled design (2)

50 cég már csatlakozott, és elkötelezte magát a közös állásfoglalásunk mellett: azért fog tenni 2020-ban, hogy a fent említett cél eléréséhez közelebb jussunk:

Közös ügy. Nyitott vállalatokat képviselve azt gondoljuk, hogy ugyanolyan lehetőségekhez juttatni a nőket és a férfiakat a munkahelyeken, közös ügy – ha sikerül, mindannyian jobban járunk. Vezetőkként, nőkként és férfiakként abban hiszünk, hogy ezért együtt kell tennünk.
Országos kutatások szerint ma még a nők az előléptetések során gyakran szembesülnek hátránnyal, ritkábban jutnak szóhoz a nyilvánosság előtt a szakmájukat érintő kérdésekben, és ugyanolyan munkakörben átlagosan kevesebbet keresnek mint a férfiak. A munkahelyüktől gyakran nem kapnak elég támogatást a munka és a magánélet összeegyeztetéséhez – ez utóbbit egyébként a férfiak is tapasztalják.
Eközben mi azt látjuk, és tanulmányok is azt mutatják, hogy a nyitott munkahelyek – ahol mindenki ugyanolyan lehetőségekhez jut – sikeresebbek, és az ilyen helyen dolgozók boldogabbak. De azt is tudjuk, hogy ezért folyamatosan tenni kell.
Éppen ezért csatlakozunk a Nyitottak vagyunk “Közös ügy” kampányához, és vállaljuk, hogy 2020-ban együtt fogjuk képviselni azt vezetőkként, nőkként, és férfiakként, hogy ha közösen teszünk azért, hogy ugyanolyan lehetőségekhez jussanak a nők és a férfiak a munkahelyeken, mindannyian jobban járunk. Bízunk abban, hogy ezzel másokat is közös kiállásra, és változtatásra, az adatok megismerésére, és párbeszédre inspirálunk.

Az érdeklődésre való tekintettel a ‘Közös Ügy’ kampány határidejét meghosszabbítottuk! Ha szeretnél részt venni benne, akkor küldd el a fotót január 31-ig. Amennyiben szeretnél vállalást is tenni a nemek közötti egyenlő lehetőségekért 2020-ban, akkor azt is jelezheted nekünk. Kövesd az alábbi lépéseket.

Egyetértetek ezzel? Csatlakozzatok ti is a kampány következő fázisához!
1. Töltsétek ki ezt a kérdőívet.
2. Készítsetek egy az ELLE-ben megjelentekhez hasonló fotót a cégetek képviselőiről: egy-egy női és férfi vezető, akik együtt állnak ki azért, hogy ugyanolyan lehetőségekhez jussanak a nők és a férfiak a munkahelyeken. Így csatlakoztok a fenti közös állásfoglaláshoz.
3. Küldjétek el nekünk a fotót a campaigns@nyitottakvagyunk.hu email címre. A fotókat hetente töltjük fel a honlapra. Kövessétek közösségi média csatornáinkat – LinkedIn, Facebook és Instagram – a további hírekért!
4. Természetesen örülünk annak, ha ti is megosztjátok a fotótokat! Amikor így tesztek, használjátok a #nyitottakvagyunk #NyitottakvagyunkxELLE #közösügy #kétlépés hashtageket, hogy könnyen megtaláljunk titeket!
5. Ha már tudjátok, konkrétan miken fogtok változtatni a cégeteken belül 2020-ban a cél elérése érdekében, ezt mutassátok meg nyilvános vállalásokban is. Itt láthatjátok, milyen vállalásokat tettek cégek korábbi kampányainkban. Ezt folytatjuk! Ha ebben is részt vennétek, küldjétek el nekünk a vállalást, vállalásokat, amiket tenni szeretnétek, és megmutatjuk a logótokat az adott vállalás mellett.
6. Ha a teendők meghatározásában szakértői segítségre van szükségetek, a Nyitottak vagyunk csapata örömmel áll rendelkezésetekre. Ha további kérdésetek lenne, írjatok nekünk a campaigns@nyitottakvagyunk.hu email címre.

A kép nagyításához mozgasd az egeret, itt olvashatod.

Nyitottak-Elle-final-1
Nyitottak-Elle-final-2
Nyitottak-Elle-final-3
Nyitottak-Elle-final-4

The following are the companies participating in Common Interest:


{{ceo.name}}