hu
en
Csatlakozók száma:1134
Rólunk Kampányaink Szolgáltatások OPEN
Survey
OPEN
Backstage
OPEN
Conference
Támogató
Kör
Kiadványok
Csatlakozók száma:1134

OPEN Conference

Az OPEN Conference több egy, a sokszínűségről szóló konferenciánál. Arre törekszünk, hogy egy olyan nemzetközi – üzleti döntéshozókból, szakemberekből és szervezetekből álló – közösséget hozzunk létre, amely igyekszik tenni a nyitottságért a saját munkahelyén és azon túl is.

Történészek szerint az itáliai reneszánsz kialakulásában nagy szerepet játszott a sokszínűség, az, hogy különféle származású, hátterű emberek találkoztak olyan légkörben, ami lehetőséget biztosított a gondolatok szabad áramlására. 

Az emberiség számos olyan kihívással küzd, melyekre a vállalatok is hatással lehetnek. Azáltal, hogy új megoldásokat találnak fel, megváltoztatnak régi eljárásokat, vagy egyszerűen csak meghallgatnak sokféle tapasztalatot és tudást. Az egyik fontos lépés ebben a folyamatban az, hogy a szervezetek olyan belső kultúrát alakítsanak ki, ahol biztosított a sokszínűség, és a nyitottság.

Találkozópontként, az OPEN Conference-en megosztjuk a kapcsolatainkat, tapasztalatunkat és szakértelmünket a pozitív változás érdekében. 

Együttműködünk számos hazai és nemzetközi vállalattal és szervezettel, hogy mindezt valóra váltsuk. Készen állsz arra, hogy te is közéjük tartozz?

 •  

 

A következő OPEN Conference-t 2022. október 6-án rendezzük meg Budapesten, Magyarországon.

Miben más az OPEN Conference?

Az OPEN Conference több egy konferenciánál: olyan üzleti döntéshozókból és szakértőkből álló hús-vér közösség Európán innen és túl, akik szeretnének tenni a nyitottságért a pozitív változás érdekében.

Az OPEN Conference-en olyan hasznos és specifikus ötleteket, inspiráló esettanulmányokat mutatunk be, melyek segítséget nyújthatnak a cégeknek, szervezeteknek az útjuk elején, vagy támaszt nyújthatnak nekik a további fejlődésben. Egy olyan találkozópontot építünk, mely összehozza azokat, akik szeretnének eligazodni a jövő munkahelyi kihívásaiban, és szeretnének példát is mutatni másoknak. Nemzetközi előadói gárdától, szakértőktől hallhatsz esettanulmányokat, adatokat, inspiráló történeteket:
– Arról, hogyan vált egy cég nyitottabbá
– Arról, hogyan ösztönzik a sokszínű, különböző hátterű csapatok az innovációt
– Arról, hogyan járult hozzá a sokszínűség és elfogadás egy cég üzleti sikereihez
– Arról, hogy a nyitott vállalati kultúra hogyan erősíti a csapatszellemet
– Arról, hogy a kisebbségek hitelesebb reprezentációja hogyan teremtett változást

OPEN Spotlight Award

Az OPEN Spotlight Award-ot 2019-ben indítottuk az OPEN Conference-en, hogy reflektorfénybe helyezzük azokat a szervezeteket, amelyek inspiráló utat jártak be a sokszínűség és nyitottság terén. Az a célunk, hogy létrehozzunk egy nyitottságot támogató cégvezetőkből és szakemberekből álló nemzetközi közösséget, akik történetekkel és tudással inspirálják egymást, és példát mutatnak a pozitív változás elérése érdekében.

Az OPEN Spotlight Award reflektorfénybe helyezi a munkádat, ha…

Az OPEN Spotlight Award-ot azoknak a szervezeteknek hoztuk létre, akik inspiráló utat jártak be a sokszínűség és nyitottság terén. Olyan cégeket mutat meg, amelyek hajlandóak a kihívásaikról és az innovatív megoldásaikról beszélni,hogy másokat is erre inspiráljanak.

Mondd el a történeted és inspirálj másokat 

 

Olyan esettanulmányokat keresünk, amelyek bemutatják a nyitott vállalati kultúra kihívásait és hatásait.

Kik jelöltethetik magukat az OPEN Spotlight Award-ra? 

Kis-, közép- és nagyvállalatokat egyaránt jelöltethetik magukat, illetve várjuk a különböző szakemberek (kreatív szakma, építészet, média- és kommunikáció stb.) történeteit is.
Kizárólag Európa területéről fogadunk el jelöléseket. A díjat adott esetben akár földrajzi régiókra bontva is átadhatjuk. 

Mi történik a jelentkezéseddel? 

Amint megkaptuk a jelöléseket, a szakmai bizottságunk eldönti, hogy megfelelnek-e az előírásoknak. Szükség esetén további kérdésekkel is felvehetjük a kapcsolatot a jelöltekkel. Adott esetben a weboldalunkon is megjelentetjük a pályamunkákat, hogy másokat inspiráljunk. 

A megosztott történetek hatásai 

 • Példát mutatni: a shortlistre felkerülő pályamunkákat e-book formájában publikálja a Nyitottak vagyunk, hogy további szervezeteket is inspiráljon. 
 • Előadói lehetőség: a rövidlistás szervezetek előadást tarthatnak az OPEN Conference közönsége előtt. 
 • Díjat nyerni az OPEN Spotlight Award-on: a nyerteseket az OPEN Conference első napján hirdetjük ki. 
 • A Nyitottak vagyunk közösségéhez tartozni: annak érdekében, hogy erősítsük a közösségi összetartozást a nyitottságot támogató szervezetek között, a shortlistes szervezetek számára további kedvezményes jegyeket is ajánlunk. (35% kedvezmény a normál árú kétnapos jegyre a 2020-as OPEN Conference-re, illetve két kedvezményes jegyet a 2021-es OPEN Conference-re).

OPEN Spotlight Award Categories

 • Engine of Change: Emberek, akik segítettek nyitottabbá, sokszínűbbé tenni egy vállalatot 
 • Innovation through Diversity: Hogyan segítheti a sokszínűség az innovációt 
 • Excellence in Belonging: Hogyan növelheti a nyitott és befogadó szervezeti kultúra egy vállalaton belül az összetartozás érzését
 • We see you here: Milyen változást eredményezhet, ha az embereket, valamilyen kisebbségi csoporthoz tartozókat valósághűen ábrázolják a médiában és marketing kampányokban

Jelentkezési és elbírálási időszak

 • Jelentkezési határidő: 2023. június 21. (23:59 CET)

  Rövidlista bejelentése: 2023. július 1.

  Elbírálási időszak kezdete: 2023. július 1. 

  Díjátadó gála: OPEN Conference 2023

 • Az időrendi változtatás jogát fenntartjuk. 
  A jelentkezés díjmentes.

Részvételi útmutató

 1. Kattints az “Esettanulmány feltöltése” gombra, és add meg a szükséges adatokat.
 2. Az esettanulmányokat az OPEN Spotlight Award-ra angol nyelven is be kell küldeni. A csak magyar nyelven történő jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni.
 3. A felmerülő kérdéseket az [email protected] email címre várjuk. 

Megjegyzések

 1. A Nyitottak vagyunk nem vállalja az esettanulmányok korrektúráját, ezért kérjük körültekintően járjatok el az összeállításában. 
 2. A Nyitottak vagyunk adott esetben szerkesztheti a dokumentumot, amennyiben szükség van rá.
 3. Az OPEN Spotlight Award-ra jelölt esettanulmányok megjelenhetnek a weboldalunk Erőforrások aloldalán.
 4. Olyan történeteket jelenítünk meg, amelyek inspirálóak lehetnek mások számára is a pozitív változás előmozdítása érdekében.
 5. A nyitottakvagyunk.hu magyar és angol nyelven is elérhető. Ez lehetővé teszi a szervezetek számára Magyarországon túl is, hogy tudomást szerezzenek fontos információkról a sokszínűség és elfogadás terén. Amennyiben a szervezeted alapnyelve a magyar, javasoljuk, hogy mindkét nyelven küldd be a pályamunkádat, hogy több ember számára is hozzáférhető legyen. A Nyitottak vagyunk nem vállalja az esettanulmányok fordítását. 
 6. A nem magyarországi székhelyű szervezetek elküldhetik csak angol nyelven az esettanulmányokat. Megjegyzés: ebben az esetben csak angol nyelven jelenik meg a weboldalunkon.


A felmerülő kérdéseket az
[email protected] email címre várjuk. 

Az előző évek OPEN Conference rendezvényei

2019
OPENConf_2019

2019-ben bemutattuk az OPEN 2029-et – A jövő itt van. Az a célunk, hogy létrehozzunk egy valódi, nyitottságot támogató közösséget cégvezetők és szakemberek számára Közép-Európában, akik szeretnének tenni a sokszínűségért és elfogadásért a pozitív változás érdekében. 2019-ben elindítottuk az OPEN Spotlight Award-ot, hogy elismerjük a szervezetek inspiráló erőfeszítéseit a sokszínűség terén

2018
OPENConf_2018

2018-ban az OPEN Conference témája az volt, hogy a cégek hogyan válhatnak versenyképesebbé a nyitottságon keresztül. Több mint 10 országból érkeztek résztvevők friss és formabontó gondolatokkal a nyitottság üzleti előnyeiről.

2017
OPENConf_2017

Az előző év témájára alapozva, a 2017-es OPEN Conference a példaképekre fókuszált, hogy megmutassák a top-down és bottom-up kezdeményezések hogyan tehetik sikeresebbé a munkahelyeket.

2016
OPENConf_2016

2016-ban először rendeztük meg az OPEN Conference-t. Különböző előadásokon, beszélgetéseken és workshopokon keresztül mutattuk meg, hogy nyitottnak lenni nem csak helyes, hanem meg is éri.