hu
en
Csatlakozók száma:1134
Rólunk Kampányaink Szolgáltatások OPEN
Survey
OPEN
Backstage
OPEN
Conference
Támogató
Kör
A közösség
tagjai
Kiadványok
Csatlakozók száma:1134

Nov 2019: Üzleti konferencia a nyitottságért

Üzleti konferencia a nyitottságért

Idén először díjazták azokat a cégeket akik programjaikkal a legnagyobb hatást érik el az elfogadó és nyitott vállalati kultúráért

Budapest, 2019. november 12. – Európa több mint 10 országából érkeztek vállalati döntéshozók és szakemberek Magyarországra a sokszínűségről szóló nemzetközi konferenciára, az OPEN Conference idei kiadására. Idén negyedszerre rendezte meg a Nyitottak vagyunk az OPEN Conference-t, a vállalati sokszínűségről szóló nemzetközi konferenciát Budapesten. A kétnapos rendezvényre több mint 200-an érkeztek több mint 10 országból. Vállalati vezetők, HR, marketing és kommunikációs döntéshozók találkoztak, hogy a nyitottság számos üzleti vonatkozásáról, például a pénzügyi teljesítményt növelő hatásáról, a sikeresebb termékfejlesztésről, új piacok felkutatásáról, valamint a nyitott munkahelyek kialakításáról osszák meg tapasztalataikat, jól bevált módszereiket és jövőbe mutató ötleteiket egymással és a közönséggel.

Az OPEN Conference több mint egy konferencia
Az OPEN Conference szervezői azzal a céllal rendezik meg a nemzetközi konferenciát, hogy összehozzák a nyitottságot szervezeti értékként kezelő vállalati döntéshozókat, szakembereket. A szervezet szerint a nyitottság nem csak helyes, hanem üzletileg is megéri: a nyitott munkahelyek bizonyítottan sikeresebbek, a munkavállalók boldogabbak, ráadásul a tehetségek bevonzása és megtartása is könnyebben megy az ilyen cégek számára. Az OPEN Conference-re nem csak nagy- és kisvállalati döntéshozók, hanem tudósok, kutatók, és nonprofit szervezetek képviselői is érkeztek, hogy megosszák a szakmai tapasztalataikat. A tavalyi évhez hasonlóan a Nyitottak vagyunk gyermekmegőrzési szolgáltatást is biztosított a konferencia résztvevői számára, ugyanis a szervezet fontosnak tartja, hogy az anyák és apák is lehetőséget kapjanak, hogy csatlakozni tudjanak a sokszínűségről és elfogadásról szóló párbeszédhez.

Az idei OPEN Conference egyik fénypontja az OPEN Spotlight Award nemzetközi díjak átadása volt amit idén először vehettek át olyan cégek, akik inspiráló utat jártak be a sokszínűbb és elfogadóbb vállalati kultúra kialakítása terén. A pályázatokban olyan programokat vártak a szervezők, melyek eredeti, és komoly hatást elért ötleteket mutatnak be. A díjakat több kategóriában adták át, a shortlistes pályamunkákkal pedig az OPEN Conference-en előadások formájában lehetett találkozni, valamint néhány héten belül mindenki számára hozzáférhetőek lesznek a Nyitottak vagyunk, és a konferencia honlapján is.

A konferencia nyitóelőadását Anke den Ouden, a Microsoft regionális igazgatója tartotta meg, aki többek között arról is beszélt, hogy a sokszínűség és az elfogadás miként járul hozzá az innovációhoz a vállalaton belül, és a különféle hátterű csapatok, hogyan tehetnek sikeresebbé egy vállalkozást.

Kevin A. Murray, a Citi magyarországi vezérigazgatója, a közép-európai régió vezetője pedig arról tartott előadást, hogy a storytelling miként járulhat hozzá az elfogadó munkahelyi kultúra megteremtéséhez. Ennek keretében a Citi bemutatta a ‘Living Library’ elnevezésű programját is, amely egy olyan módszertanra épül, ami a sokszínűséget emberközpontúvá teszi, ezzel pedig sikeresen hozzájárul a tudatalatti előítéletek leküzdéséhez.

A Lengyelországban közismert nőjogi aktivista, a Success Written in Lipstick szervezet ügyvezetője Olga Kordys-Kozierowska arról tartott előadást, hogyan támogathatják a férfiak is a nemek közötti esélyegyenlőséget a munkahelyen és azon túl is.

Szűcs Judit, a Coca-Cola Magyarország kommunikációs vezetője bemutatta a nyáron megjelent, az LMBTQ+ emberek mellett kiálló #loveislove kampányt. Szűcs Judit és további meghívott szakemberek többek között arról is beszéltek, hogy miért fontos a kisebbségi csoportok láthatósága a reklámokban, médiában és a popkultúrában is.

A konferencia első napját az OPEN Spotlight Award ünnepi gála zárta. Az esti rendezvényen fény derült az idei OPEN Spotlight Award győzteseire. Az átadott díjakat egy magyar képzőművész, Rácz Rebeka készítette. 

A konferencia nonprofit, bevétele a Nyitottak vagyunk nonprofit szervezet működését, kampányait támogatja.

Kategóriák és Díjazottak

 1. Engine of Change: Emberek, akik segítettek nyitottabbá, sokszínűbbé tenni egy vállalatot

  Gold: Citi
  Silver: BlackRock, Shell
  Bronz: BT RoC
  Special Mention: ExxonMobil
All the recipients of recognition for the category Engine of Change at the OPEN Spotlight Awards
Az OPEN Spotlight Award Engine of Change kategóriájának valamennyi kedvezményezettje
 • Innovation through Diversity: Hogyan segítheti a sokszínűség az innovációt?


Special Mention: MOL Group – MOL Romania

MOL Romania received a Special Mention for the category Innovation through Diversity at the OPEN Spotlight Awards
A MOL Romania megkapta a Külön Említést az Innovation through Diversity kategórián belül az OPEN Spotlight Award-on
 • Mission Possible: Hogyan támogathatja a sokszínűség egy vállalat üzleti teljesítményét?


Gold: Magyar Telekom
Special Mention: SignCoders

The recipients of recognition under the category Mission Possible at the OPEN Spotlight Awards
Az OPEN Spotlight Award Mission Possible kategóriájának valamennyi kedvezményezettje
 • Excellence in Belonging: Hogyan növelheti a nyitott és befogadó szervezeti kultúra egy vállalaton belül az összetartozás érzését?


Gold: Eaton Enterprises
Silver: MOL Group – INA
Bronz: BP
Special Mention: Nielsen, Telenor

Eaton received the OPEN Spotlight Gold Award for the category Excellence in Belonging
Az Eaton megkapta az OPEN Spotlight Gold Award-ot az Excellence in Belonging kategóriában
 • We see you here: Milyen változást eredményezhet, ha az embereket, valamilyen kisebbségi csoporthoz tartozókat valósághűbben ábrázolják a médiában és marketing kampányokban?


Gold: The Coca-Cola Company

we see you here
A Coca-Cola megkapta az OPEN Spotlight Gold Award-ot a We See You Here kategóriában

Az OPEN Conference november 7-én folytatódott workshopokkal a Google és a Morgan Stanley budapesti irodáiban.

Az OPEN Conference támogatói:
A konferenciát a Nyitottak vagyunk szervezte, melynek alapítói a Prezi, az espell, és a Google.
Kiemelt támogató: Citi
Arany fokozatú támogatók: CMS, Eaton, Morgan Stanley
Ezüst fokozatú támogatók: Genpact, Loffice, RTL Magyarország
Bronz támogatók: Bitrise, Coca-Cola Magyarország, Diageo, ExxonMobil, Microsoft

További támogatók: AMC, BP, Kristinus Borbirtok, Telekom, Grund Színház

A Nyitottak Vagyunkról
A Nyitottak Vagyunk közösségi kezdeményezést 2013 nyarán alapította a Prezi, az espell és a Google. A Nyitottak Vagyunk kiemelt támogatója a Citi. Öt év alatt több, mint 1000 cég, szervezet és közösség csatlakozott a Nyitottak Vagyunkhoz, magyar vállalkozások, itthon és világszerte ismert márkák, civil szervezetek és közösségek is. Ötödik éve, hogy a Nyitottak Vagyunk kezdeményezés ott van a Budapest Pride-on, miközben több mint 20 másik kampányt is indított például a nők és férfiak ugyanolyan munkahelyi lehetőségeiért, és a fogyatékkal élőkért.

A Nyitottak Vagyunk kezdeményezéshez csatlakozók alapvető értéknek tekintik, hogy másokat csak tetteik és teljesítményük alapján ítéljenek meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai, vallási vagy más meggyőződésre, és fizikai vagy egyéb adottságokra.

Fotók az Open Conference-ről és Open Spotlight Award-ról: Fotók
Kapcsolat: Kormos Dalma sajto@nyitottakvagyunk.hu / +36703699269