hu
en
Csatlakozók száma:1134
Rólunk Kampányaink Szolgáltatások OPEN
Survey
OPEN
Backstage
OPEN
Conference
Támogató
Kör
A közösség
tagjai
Kiadványok
Csatlakozók száma:1134

Quotes

Quotes

Auchan Logo

Auchan Magyarország Kft

„Mi az Auchan Magyarország Kft.-nél minden munkatársunknak egyenlő esélyeket biztosítunk, és mindenkit kivétel nélkül a teljesítménye alapján ítélünk meg. Vállalatunk Esélyegyenlőségi tervében is elkötelezte magát többek között amellett, hogy a férfi és női munkavállalóinak azonos lehetőségeket biztosítson. Ennek megfelelően a mintegy 7000 munkatársunk 66 százaléka nő, ebből a felső vezetésben 53 százalékban vannak a női munkavállalók. Mindezek mellett folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel hozzá tudunk járulni munkatársaink életminőségének javításához, ezért ebben az évben elindítottuk a kismamák és kispapák munkába visszatérését segítő programunkat is” – mondta el Samu Zsófia, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

BP Logo

BP

“A BP 2009-ben alapított magyarországi üzleti szolgáltató központja ezernél több embert foglalkoztat, ügyfélszolgálati, pénzügyi és beszerzési területeken.
Vállalatunk nemzetközi Sokszínűségi és Befogadó szabályzata szerint elutasítunk mindennemű diszkriminációt és hátrányos megkülönböztetést, és kiemelt figyelmet fordítunk ezek megelőzésére, megszüntetésére. A megfelelõ embert a megfelelõ pozícióra elv jegyében nagy hangsúlyt fektetünk munkatársaink képzésére, fejlesztésére. Biztosítjuk, hogy az elõmenetel a képességek, az egyénben rejlõ lehetõségek, a teljesítmény, a fejlõdésre való nyitottság és egyéni fejlõdési potenciál mértékében legyen biztosított minden munkatársunk számára.
A vállalat jelenleg érvényben lévő Esélyegyenlőségi terve a 2014-2016. közötti periódusra érvényes cselekvési tervet tartalmazza melyet a kinevezett Esélyegyenlőségi Referens aktualizál rendszeresen a vezetőséggel.
A BP sokszínűségi mutatói: Magyarországon jelenleg a teljes cégben a nők aránya 64,9%, a senior vezetők között 39%, a boarban 37,5%, és az új alkalmazottak körében 61%. A BP sokszínűséggel kapcsolatos nemzetközi elveiről itt olvashat.”

New-CMS

CMS Cameron McKenna Ügyvédi Iroda:

„A CMS ügyvédi irodánál 2015-ben a nők aránya a felső vezetésében 53%-ot, míg a teljes irodára levetített kép még ennél is pozitívabb 69%-os arányt mutat. Azért tartjuk fontosnak ezt nyilvánosságra hozni, mert szeretnénk jó példával elöl járni és mintegy bizonyítani, hogy közel egyenlő arányú nő-férfi megoszlás mellett is sikeren működhet egy vállalkozás. A célunk, hogy ezen mutatókat a jövőben is fenntartsuk, ezért a tavalyi évhez képest idén még több területen is teszünk vállalásokat.”

Ferenczy museum Logo

Ferenczy Múzeumi Centrum

“A kulturális intézmények közül elsőként a Ferenczy Múzeumi Centrum csatlakozik a Nyitottak vagyunk vállalásos akciójához. A szentendrei központú múzeum intézményeiben jelenleg is nagy számban dolgoznak női munkavállalók. Gulyás Gábor, az intézményegyüttes vezetője elmondta: fontosnak tartják azt is, hogy a múzeumi centrum vezetésében a hölgyek jelentős szerepet tölthessenek be. 2016-ban lehetővé teszik a kisgyerekes szülők (anyukák és apukák számára egyaránt) a rugalmasabb munkabeosztását és újabb látogatói programokat vezetnek be családoknak.”

Hosszulepes Logo

Hosszúlépés. Járunk?

“Büszkék vagyunk rá, hogy megmutattuk, Magyarországon is lehet állami támogatás nélkül minőségi kulturális vállalkozást üzemeltetni. Ugyanígy szeretnénk azt is bebizonyítani, attól, hogy egy pár mindkét tagja részt vállal a gyereknevelésben, otthon és a munkában is boldogabbak és sikeresebbek leszünk.”

Microsoft logo

Microsoft

“Mi a Microsoftnál hiszünk az esélyegyenlőség és a sokszínűség alapértékekben, amelyek érvényesülését a vállalaton belül, és a vállalaton kívül is segítjük. Meggyőződésünk, hogy a sokszínűség és az elfogadás az üzleti sikerünknek is elengedhetetlen feltételei.Ma a Microsoft Magyarország vezetőségében fele-fele arányban vannak női és férfi vezetők, és a teljes cégen belül is 30 százalék a női munkavállalók aránya. Szeretnénk lehetőséget biztosítani és utat mutatni a nőknek, és különösen a fiataloknak egy alapvetően férfiasnak tartott iparágban. Ezzel pedig végső soron Magyarország versenyképességét is növelhetjük” – mondta Grósz Judit, Marketing és Operatív igazgató, Microsoft Magyarország.

Morgan Stanley

“A Morgan Stanley-nél az esélyegyenlőség nem csupán egy jól hangzó szlogen, hanem szerves része a mindennapoknak. Azon dolgozunk, hogy olyan támogató és befogadó környezetet teremtsünk, amelyben mindenki képes lehet kihozni önmagából a legjobbat. Magyarország egyik legnagyobb informatikai foglalkoztatójaként büszkék vagyunk rá, hogy 2015-ben az összes divíziónkra vonatkozóan a felvettek közel 40 százaléka női munkavállaló volt, ami közel tíz százalékos növekedést is jelent a 2014-es adatokhoz képest. Jól mutatja a befogadó kultúra iránti elkötelezettségünket, hogy folyamatosan nagy hangsúlyt fektetünk dolgozóink fejlesztésére és előbbre jutására, készségeik és tehetségük szerint. Mindez a vezetők szintjén is jól reprezentált, hiszen a Morgan Stanley budapesti irodájában a legfelső vezetők mintegy harmada nő.

Prezi logo

Prezi

“A Preziben a nők aránya a 31%, managerek között pedig 36%. Azért tartjuk fontosnak ezt nyilvánosságra hozni, mert szeretnénk tudatosítani magunkban,hogy még van teenedőnk ennek az aránynak a javításával. A legnagyobb kihívás, hogy a mérnökök között növeljük a nők arányát és a mostani 10% körüli szintről feljebb tornázzuk. Ehhez olyan programokat indítottunk illetve támogatunk, mint a Skool, amelyek iskolás korú lányokkal ismertetik meg a programozás világát.”