hu
en
Csatlakozók száma:1129
Rólunk Kampányaink Szolgáltatások OPEN
Survey
OPEN
Backstage
OPEN
Conference
Támogató
Kör
A közösség
tagjai
Kiadványok
Csatlakozók száma:1129

2017. július: 100+ cégvezető a Pride-on

Nyitottak vagyunk: Idén először 100 cégvezető együtt a Budapest Pride-on

Budapest, 2016. 07. 06. – Idén először a Nyitottak vagyunk kezdeményezésére 100 cégvezető közösen vesz részt a Budapest Pride-on. Sokan közülük a több tucat kollégájukból álló csoportot fogják vezetni a felvonuláson. Így állnak ki jelenlegi és jövőbeli kollégáik mellett, amellett, hogy mindenkit csak a tettei alapján ítéljenek meg, tekintet nélkül bármi másra. Ismert világmárkák és magyar vállalkozások vezetői is csatlakoztak a felhíváshoz. A kezdeményezésnek aktualitást ad, hogy miközben Magyarországon 43 ezer ember hiányzik a versenyszférából, nemzetközi kutatások szerint a nyitott cégek sikeresebbek, és az ilyen helyen dolgozók boldogabbak. A diákok 83%-a ilyen munkahelyet választana.

“Cégvezetőként ott leszek a Budapest Pride-on. Az emberek olyan helyen szeretnének dolgozni, ahol biztosak lehetnek benne, hogy csak az számít, amit letesznek az asztalra, nem pedig a nemük, a származásuk, vagy hogy kit szeretnek. Vezetőként felelős és fontos lépés a Pride-on is képviselni ezt az értéket, jelenlegi és jövőbeli kollégáinkat. A nyitott munkahely jó az ott dolgozóknak, a cégnek pedig versenyelőny, kulcs a jobb teljesítményhez, és a kollégák felvételéhez, megtartásához” – nyilatkozta 100 magyarországi cégvezető, azzal, hogy csatlakozott a kezdeményezéshez. Olyan nemzetközileg ismert cégek magyarországi vezetői vesznek részt a felvonuláson, mint például a Nyitottak vagyunk alapítói, a Prezi, az espell, és a Google, valamint a Citi, a BlackRock, a BP, a Converse, a Diageo, az Eaton, a GE, az IBM, a Morgan Stanley, a Nielsen, a Procter&Gamble, a Vodafone vezérigazgatói, elnökei. Több tucat magyar vállalkozás vezetője is csatlakozott, például kutató cégek, kommunikációs és reklám szakértők, közösségi iroda alapítók, médiacégek, filmes kellékeket készítők, építészek, webfejlesztők, kávézó tulajdonosok, startupok felépítői és irányítói tartanak a Nyitottak vagyunkkal a felvonulásra.

Magyarországon már több mint 1000 olyan cég és szervezet működik, mely hisz benne, hogy mindenkit csak a tettei és teljesítménye alapján megítélni helyes, és üzletileg is megéri. Ez utóbbit számos nemzetközi kutatás is alátámasztja. Például egy 100 vezető megkérdezésével végzett nemzetközi felmérésben a megkérdezettek 89 százaléka úgy nyilatkozott, hogy minél nyitottabb a munkahelyi környezet, annál elégedettebbek a munkavállalók, és annál könnyebben dolgoznak együtt egymással.

Eközben Magyarországon minden második ember találkozott már hátrányos megkülönböztetéssel a munkahelyén. A munkatársak a romák után az LMBTQ közösség tagjait utasítják el leginkább, ha tehetnék, kb. 70%-uk nem választana leszbikus vagy meleg főnököt. A következő generáció viszont másként gondolkodik: miközben a KSH 2017-es adatai szerint 43 ezer betöltetlen állás van a versenyszférában, a 18 évesnél idősebb diákok 83 százaléka olyan munkahelyet választana, amelyikről tudja, hogy nyitott. “Fontos, hogy a cégek és a cégvezetők személyesen is részt vesznek a Budapest Pride-on. Ez az ő ügyük is. Üzenetet küldenek ezzel jelenlegi és jövőbeli dolgozóiknak, és tesznek érte, hogy mindenkit csak az alapján értékeljenek, hogy mit tett le az asztalra” – mondta a cégvezetők szerepvállalásáról Miklós Melinda, a Nyitottak vagyunk ügyvezetője.

A szombati Budapest Pride felvonulásra a Nyitottak vagyunk kamionhoz több mint 100 cégvezetőt, számos céget és szervezetet képviselő csoportot várnak. Cégvezetőként, cégként, szervezetként is lehet még csatlakozni a kezdeményezéshez a nyitottakvagyunk.hu oldalon.

A Nyitottak vagyunkról

A Nyitottak vagyunk közösségi kezdeményezést 2013 nyarán alapította a Prezi, az espell és a Google. A Nyitottak vagyunk kiemelt támogatója a Citi.

Négy alatt több mint 1000 cég, szervezet és közösség csatlakozott a Nyitottak vagyunkhoz, magyar vállalkozások, itthon és világszerte ismert márkák, civil szervezetek és közösségek is. Ötödik éve, hogy a Nyitottak vagyunk kezdeményezés ott van a Budapest Pride-on, miközben több mint 10 másik kampányt is indított például a nők és férfiak ugyanolyan munkahelyi lehetőségeiért, és a fogyatékkal élőkért.

A Nyitottak vagyunk kezdeményezéshez csatlakozók alapvető értéknek tekintik, hogy másokat csak tetteik és teljesítményük alapján ítélnek meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai, vallási vagy más meggyőződésre, és fizikai vagy egyéb adottságokra. Abban hisznek, hogy cégként, szervezetként nyitottnak lenni a helyes, és meg is éri.


Felhasználható fotók a Nyitottak vagyunk korábbi Budapest Pride-os részvételéről, cégekkel, szervezetekkel a kezdeményezés Facebook oldalán.

További információk most, vagy a Budapest Pride alatt, a Nyitottak vagyunkkal együtt vonuló cégekkel, szervezetekkel kapcsolatban is:

Miklós Melinda

melinda@nyitottakvagyunk.hu

+36204113784