hu
en
Csatlakozók száma:1129
Rólunk Kampányaink Szolgáltatások OPEN
Survey
OPEN
Backstage
OPEN
Conference
Támogató
Kör
A közösség
tagjai
Kiadványok
Csatlakozók száma:1129

Prezi, espell, Google: Közösségi kezdeményezés Magyarországon a nyitottságért

Prezi, espell, Google: Közösségi kezdeményezés Magyarországon a nyitottságért

Nem elég elfogadni és eltűrni a sokszínűséget, hanem támogatni és ünnepelni kell. Mert megéri.

Budapest, 2013.06.24. – Nyitottak vagyunk néven közösségi kezdeményezést indítunk a nyitottságért Magyarországon. Mi, a Prezi, az espell és a Google nem csak úgy gondoljuk, hogy így helyes, hanem tapasztalatból tudjuk, hogy nyitottnak lenni megéri.

Sikerünket annak is köszönhetjük, hogy nyitottak vagyunk. Nyitottak az új ötletekre, szokatlan megoldásokra, egymásra és a világra.
Nyitottnak lenni megéri. Nyitott vállalatokként alapvető értéknek tekintjük, hogy munkatársainkat és partnereinket kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítéljük meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai, vallási vagy más meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra.

Tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan sokan Magyarországon is nyitottak, ezt szerintünk fontos megmutatni. A Nyitottak vagyunk kezdeményezést, és ennek otthonaként a nyitottakvagyunk.hu honlapot azoknak a vállalatoknak, szervezeteknek és közösségeknek hoztuk létre, amelyek nyitottságukat együtt ki is szeretnék fejezni.

Mostantól várjuk minden olyan közösség, szervezet és vállalat csatlakozását a Nyitottak vagyunk kezdeményezéshez, mely szerint nyitottnak lenni helyes és megéri. A kezdeményezéshez csatlakozni egyszerű. A csatlakozás egyetlen feltétele, hogy a közösség alapértékének tekintse a nyitottságot és egyetértsen a kezdeményezés hitvallásával. A Nyitottak vagyunk kezdeményezéshez csatlakozni annak honlapján lehet. A csatlakozó közösségek, vállalatok neve vagy logója megjelenik a nyitottakvagyunk.hu oldalon.

Mit teszünk a Nyitottak vagyunk kezdeményezőiként?

Közös platformot indítottunk, nyitott közösségeket keresünk
Első lépésként elindítunk egy honlapot, hogy otthont adjunk azoknak a közösségeknek, szervezeteknek és vállalatoknak, akik szerint nyitottnak lenni megéri. Célunk, hogy összehozzuk azokat, akik tenni akarnak a nyitottságért. Fontosnak tartjuk, hogy ezek a nyitott közösségek így egy helyen megmutathassák magukat.

Bár a Nyitottak vagyunk kezdeményezést most mutatjuk meg először a nyilvánosságnak, már eddig több mint két tucat cég és szervezet – köztük a Morgan Stanley, több magyar start up cég, a Társaság a Szabadságjogokért és a BAGázs, cigánytelepeken élőket segítő közhasznú egyesület – csatlakozott hozzá, hogy közösen fejezzék ki nyitottságukat. Az ő logójuk, nevük már most látható a honlapon.
Mostantól a nyitottakvagyunk.hu oldalon csatlakozhat bármely olyan közösség, szervezet és vállalat, amely egyetért a hitvallásunkkal, azzal, hogy nyitottnak lenni nem csak helyes, hanem meg is éri. A csatlakozó szervezetekkel, közösségekkel, vállalatokkal a honlapot folyamatosan frissítjük.

Mit teszünk még?
A következő hetekben és hónapokban azon fogunk dolgozni, együtt, a kezdeményezéshez csatlakozó közösségekkel, hogy megmutassuk, milyen sokan vagyunk nyitottak ma Magyarországon. Azt szeretnénk, hogy ez másokat is inspiráljon.

Együtt megyünk a Budapest Pride-ra
A következő lépés, és egyben az első közös “offline” program, ahol találkozhatunk egymással, a 2013. július 6-i Budapest Pride lesz. Világszerte ilyenkor ünneplik a sokszínűséget.
Amíg Magyarországon az, hogy cégek és közösségek szervezett formában mennek a Budapest Pride-ra még újdonság, nyugaton ez a bevett gyakorlat és hagyománya van.
Mi, a Prezi, az espell és a Google ott leszünk, hogy megmutassuk, támogatjuk az esélyegyenlőséget. Velünk tart több, a Nyitottak vagyunk kezdeményezéshez már csatlakozott cég és közösség is.
Ezzel hagyományt szeretnénk teremteni Magyarországon.

A kezdeményező cégek közös kamionon ünneplik a sokszínűseget a Budapest Pride meneten. A kamion körül mobil wifivel gondoskodunk róla, hogy mindenki kapcsolatban maradhasson a külvilággal, a meneten kívül állókkal.
Azoknak a nyitott közösségeknek, akik eddig még nem jelezték, hogy szervezett formában velünk tartanának, de úgy döntenek, hogy csatlakoznak a menethez, és ezt jelzik a nyitottakvagyunk.hu honlapon, segítünk jelenlétüket láthatóbbá tenni. Kérésükre molinot nyomtatunk nekik, hogy úgy, ahogy a nyitottakvagyunk.hu honlapon, a Pride-on is láthatóan mutathassák meg, hogy szerintük nyitottnak lenni megéri.

Tudjuk, hogy a mindennapokban számtalan lehetőség nyílik arra, hogy egy közösség, szervezet vagy vállalat kifejezze a nyitottságát. A Nyitottak vagyunk kezdeményezés csak egy ezek közül, de bízunk abban, hogy inspirál másokat. Mert hiszünk benne, hogy nyitottnak lenni nem csak helyes, de meg is éri. (Érdekességként: egy a számos kutatás közül a sokszínűség pozitív gazdasági hatásáról.)