Nyitottak vagyunk -
Youtube Playlist

Bemutatkozás


Azért indítottuk a Nyitottak vagyunk közösségi kezdeményezést 2013 nyarán, mert nem csak azt gondoljuk, hogy nyitottnak lenni helyes, de tapasztalatból tudjuk, hogy meg is éri. Tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan sokan nyitottak. A Nyitottak vagyunk kezdeményezést, és ennek otthonaként a nyitottakvagyunk.hu honlapot azoknak a vállalatoknak, szervezeteknek és közösségeknek hoztuk létre, amelyek nyitottságukat együtt ki is szeretnék fejezni, hogy ezzel inspiráljanak másokat is.


Várjuk minden olyan vállalat, szervezet és közösség csatlakozását, mely szerint nyitottnak lenni helyes és megéri. Csatlakozni egyszerű: egyetlen feltétele, hogy a közösség alapértékének tekintse a nyitottságot és egyetértsen a kezdeményezés lent olvasható manifesztójával.


A Nyitottak vagyunk közösség eddigi akcióiról a honlapon bővebben is olvashat.


A kezdeményezők,
espell, Google, Prezi

Élő közvetítés a 21. Budapest Pride-ról a Nyitottak vagyunktól


Minden eddiginél több ismert márka céges csapata vonul fel most szombaton a Budapest Pride-on. A szombati Budapest Pride felvonulásra a Nyitottak vagyunk kamionhoz idén is több mint 100 céget, szervezetet és közösséget várnak, és sztárok, ismert emberek csatlakozására is számítanak. A cégeknél dolgozó csapatokkal ott lesz például a BP, a Citi, a GE, a Gemius, az IBM, a Microsoft, a Morgan Stanley, az RTL Magyarország, és a Vodafone Magyarország, valamint a VSSB (Vodafone Shared Services Budapest) dolgozói. Magyar vállalkozások közül érkezik többek között az Indulhatunk.hu, a BOLD, a Loffice, a Neticle, valamint az Anker’t és a Tütü szórakozóhelyek. Ott lesznek a Budapest Pride-on felvonuló cégeknek, szervezeteknek és közösségeknek közös kamiont indító Nyitottak vagyunk kezdeményezés alapítói, a Prezi, az espell és a Google is. A Nyitottak vagyunk tagjai a nyitottságot alapértéküknek tekintő cégek, szervezetek, közösségek, melyek azt vallják, hogy mindenkit csak tetteik és teljesítményük alapján ítélnek meg, tekintet nélkül bármi másra.

Eközben egy friss kutatás szerint az internetes közvélemény is egyre inkább a Budapest Pride mellett áll, a megszólalásoknak már 2015-ben is 75-80%-a elfogadó volt, 2014-hez képest 2015-re a különösen pozitív megnyilvánulások aránya is jelentősen nőtt.

Történetünk


Nyitottak vagyunk manifesztó

Nyitottnak lenni megéri. Nyitott vállalatokként alapvető értéknek tekintjük, hogy munkatársainkat és partnereinket kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítéljük meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai, vallási vagy más meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra.

Sikerünket annak is köszönhetjük, hogy nyitottak vagyunk. Nyitottak az új ötletekre, szokatlan megoldásokra, egymásra és a világra.

Tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan sokan nyitottak. A nyitottakvagyunk.hu-t azoknak a vállalatoknak, szervezeteknek és közösségeknek hoztuk létre, amelyek ezt együtt ki is szeretnék fejezni, hogy ezzel inspiráljanak másokat is.